Latvijas un Somijas kultūras sakari (1918–1940)

Authors

  • Elīna Rasnace Baldones muzejs

Keywords:

Latvija, Somija, kultūras sakari, Latviešu-somu biedrība, kultūra, māksla, starpkaru periods

Abstract

Pēc Latvijas Republikas proklamēšanas Somija bija viena no valstīm, ar kurām bija svarīgi izveidot un uzturēt ciešas politiskās, ekonomiskās un saimnieciskās attiecības. Somu kultūra, vēsture un sabiedrības vērtības bija līdzīgas latviešu kultūrai, vēsturei un vērtībām, līdz ar to latviešu politiķi uzsvēra nepieciešamību veicināt savstarpējos kultūras sakarus, un tas arī tika īstenots, sadarbojoties dažādās kultūras jomās. Kultūras sakari palīdzēja ne tikai reprezentēt jauno valsti, bet arī uzturēt draudzīgas attiecības starp Latviju un Somiju. Kultūras sakari pārtrūka pēc Latvijas Republikas okupācijas 1940. gada 17. jūnijā.

Rakstā īsumā apskatīti Latvijas un Somijas kultūras sakari, raksturojot to izpausmi, daudzveidību un nozīmi. Norādītas nozīmīgākās institūcijas, kas veicināja kultūras sakarus, kā arī ievērojamākie pasākumi.

Downloads

Published

2017-06-20

How to Cite

Rasnace, E. (2017). Latvijas un Somijas kultūras sakari (1918–1940) . Journal of the University of Latvia. History | Latvijas Universitātes Žurnāls. Vēsture, (2), 89–99. Retrieved from https://journal.lu.lv/luzv/article/view/484