Ēdiena reprezentācijas literatūrā
DOI:
https://doi.org/10.22364/adz.58.01Atslēgvārdi:
gastropoētika, latviešu literatūra, pavārgrāmatas, vācbaltiešu, krievu, ebreju kultūras tradīcijasKopsavilkums
Projekta dalībnieki pēta ēdiena pieminējumus literāros tekstos kā simbolu un skata tekstus par ēdienu, pavārgrāmatas, to korelāciju ar literatūras tekstiem un laikmeta kultūrkontekstu.
Atsauces
Boyce, C.; Fitzpatrick, J. (eds.) (2017) History of Food in Literature: From the 14th-Century to the Present. New York: Routledge.
Dingeldein, H.; Gredel, E. (Hrsg.) (2017) Diskurse des Alimentären: Essen und Trinken aus kultur-, literatur- und sprachwissenschaftlicher Perspektive. Berlin: Lit.
Literatūra un kultūra: process, mijiedarbība, problēmas. Gastronomiskais teksts literatūrā un kultūrā (2014) Zinātnisko rakstu krājums, XV. Daugavpils: Daugavpils Universitātes Akadēmiskais apgāds “Saule”.
Neumann, G. (1982) Das Essen und die Literatur. Kunisch, H.; Berchem, T.; Link, F. (Hrsg.) Literaturwissenschaftliches Jahrbuch. Görres-Gesellschaft, NF, 23, 173–190.
Roy, P. (2002) Reading Communities and Culinary Communities: The Gastropoetics of the South Asian Diaspora. Durham: Duke University Press.
Roy, P. (2010) Alimentary Tracts: Appetites, Aversions, and the Postcolonial. Durham: Duke University Press.
Shahani, Gitanjali G. (2018) Food and Literature. Cambridge: Cambridge University Press.
Valke, S. S.; Langbour, N.; Zawada, K. A. (sast.) (2019) Francijas garša: Gastronomija un kultūra = Goût de France. Gastronomie et culture. Rīga: Zinātne.
Wierlacher, A.; Neumann, G.; Teuteberg, H. J. (1993) Kulturthema Essen: Ansichten und Problemfelder. Berlin: Akademie-Verlag.